Battambang Boattrip - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Roel Ruiter - WaarBenJij.nu Battambang Boattrip - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Roel Ruiter - WaarBenJij.nu

Battambang Boattrip

Blijf op de hoogte en volg Roel

29 Maart 2008 | Cambodja, Khett Siem Reab

De minivan van Bangkok naar de grens voelt als een laatste stukje bewoonde wereld.
De reis begint nu echt !!
Vanaf de grens ben ik met een stinkende cambodjaanse chauffeur, zijn zwijgende bijrijder en een Filipeinse moeder die haar 16 jarige dochter in Cambodja komt droppen voor twee jaar, naar Battambang gereden.
Deze stad heeft naast een enigszins rommelige markt(zie filmpje), een nagenoeg lege rivier en een tempel op een berg, niet veel te bieden. Reden genoeg om na een dag rondtouren achterop een scootert een bootticket te kopen naar Siem Reap (de toeristenatractie vanwege een massa oude tempels (lara croft was here !!)

Om half 7 staat er een mooie tuk tuk klaar om ons naar de boatticketoffice te brengen. Zoals netjes aangegeven de dag ervoor zou het eerste uur per pickup truck worden afgelegd omdat in het droge seizoen dit deel van de rivier te ondiep is.
2 trucks staan klaar. 1 voor de falang (de aziatische bmzoenge) en 1 voor de locals. Op het eerste gezicht niet veel verschil tussen de trucks.

Het eerste uur verliep zoals verwacht. Zwaaiende kinderen, verbaasde en vrolijke locals en een beetje bumpy road.

Na dit uur bleek ons uurtje in de pickuptruck gratis en voor niks te worden verlengd. Twee dagen ervoor had het geregend en vooral de locals' pick up had hieronder te lijden.
Uiteindelijk hebben, na diverse breakdowns en sleep- en duwtoestanden hebben we de locals overgeladen op onze wagen en die van hen achtergelaten.
In totaal heeft de trip zo'n 3,5 uur geduurd. Bij dezen dank aan onze chauffeur... slechts 1 klein foutje (zie filmpje)

Niet vreemd dat een boot met houten plankjes om op te zitten toch comfortabel is na zo'n ochtendritje !!

De boottrip zelf was fantastisch, je vaart door een totaal andere wereld...

Eenmaal in Siem Reap blijken de mensen hier wel al eerder toeristen te hebben gezien... Veel gezeik om de tuk tuk ed.
De tempels zijn wel super. Als je in de buurt bent altijd een must see.

Morgen pak ik de bus naar Kompong Cham, de dag erna naar Kratie. Hier ga ik met 4 Engelsen zoetwaterdolfijntjes kijken en op scooters een dag of vier de bergen in naar stammen die volop ritueel hun schaarse vee slachten om boze geesten weg te houden !!

Tot zover de reis in cambodja.

Gr. en tot in Vietnam, denk ik

• 29 Maart 2008 - 09:29

domo op 13!

• 29 Maart 2008 - 15:03

Edwin:

Wederom een Netjes Roel!

Ga zo door en dat ik nog veel verhalen over je avonturen mag lezen (met iets minder spelfouten dan, maar ok). Veel Nederlands zul je wel niet praten daar he....
    Mzzzl

• 29 Maart 2008 - 15:06

Edwin:

Was het niet gewoon de domme schuld van die Engelse toeristen dat de wagen kantelde?
    ALlemaal aan 1 kant zitten lijkt me niet zo slim. Ook al zat Roel aan de andere kant, maar die is toch niet 20 kg bijgekomen neem ik aan?

• 02 April 2008 - 20:38

Ghis:

Ey Roel,

Weer goed van je te horen. Schijnt je goed te gaan.Benieuwd naar nieuwe verhalen. Vond t wel zwak dat je niet op mn housewarming was.
    Gr

Ghis