Leven op Linping Lu - Reisverslag uit Shanghai, China van Roel Ruiter - WaarBenJij.nu Leven op Linping Lu - Reisverslag uit Shanghai, China van Roel Ruiter - WaarBenJij.nu

Leven op Linping Lu

Blijf op de hoogte en volg Roel

30 Oktober 2008 | China, Shanghai

Het leven op Linping Lu !!

Tamelijk eentonig, stil en standaard. Zeg maar wat je zou verwachten van Shanghai. Het verschilt op zich niet veel van Susteren: Iedereen kijkt me hier raar aan, mensen geven geen centimeter extra ruimte als ze langskomen met de auto en ook hier wordt volop gebouwd.

Toch zijn er ook verschillen te ontdekken. Zo is het hier bijvoorbeeld standaard om dagelijks vuurwerk af te steken, zou ik Susteren best eens van de 33e etage willen bekijken en is de chinees hier een stuk beter !!

Eind augustus, na 4 dagen zoeken naar een baan stond ik voor het eerst voor de klas… Engelse les geven aan kleine Chinese kindertjes is een apparte, maar zeker aan te raden ervaring. Het is totaal probleem om ze in de klas te betrekken, de kunst is om ze op hun stoeltje te houden.
Af en toe zijn enkelen snel afgeleid. Zo is Nora, een van mijn ‘studentes’, erg gefascineerd van mijn haar… Ze grijpt iedere mogelijkheid aan om haar handen erdoorheen te strijken… Nora is bijna 4 jaar oud, en zal zich hopelijk snel realizeren dat dit echt niet kan !

Snel na een nieuwe baan gestart te zijn in de grote stad ben ik op zoek gegaan naar een ‘plekje voor mezelf’. Samen met Jose, wie ik ontmoette in het hostel, heb ik een paar appartementen bekeken… We waren beide direct verkocht bij het zien van ons huidige stekje.
Mooi appartement, SUPER uitzicht en drie kamers. Voor beide een eigen kamer en een grote kamer om te verhuren aan iemand die graag te veel betaald…
Ook dat laatste bleek geen probleem. Alizee kwam speciaal vanuit ergens in de buurt van Bordeaux om ons uit de brand te helpen.
Het leven is makkelijk, niet?

Nu, een dikke 1,5 maand later lijkt het steeds meer op een normal leven te lijken. Af en toe voelt het echt al alsof ik hier woon.

Eind september ben ik nog een weekje zinloos door de buurt gaan reizen. Vergezeld met mijn Mexicaanse huisgenoot dorpjes bezoeken, proberen te liften, slapen in ‘niet-slaap-nachttreinen’ en leuke foto’s maken op de markt. Ronduit een cultureel avontuur.

Komende week staat er voor mij een klein tripje naar Hong Kong op de planning. Even neuzen in nog zo’n grote stad. We zullen zien.

Voor nu groeten uit Shanghai

Life on Linping Lu !!

Rather dull, silent and standard. More or less what you would expect from Shanghai. It doesn’t differ that much from Susteren really. Everybody looks at me in a weird way, people won’t give in a centimeter passing in their car and, also here, people are busy building new stuff all the time.

Nevertheless there are also differences to be discovered. Lighting fireworks, for example, is daily business, I would love to see Susteren once from the 33rd floor and it’s full of bloody Chinese !!

At the end of august, after job hunting for almost four days I had my first day as a teacher, standing in front of a class. Teaching English to little Chinese kids is a different but amazing experience. It is not at all an effort to get the kids exited. The challenge is more to keep them on their seat during the class.
Some of them have a tendency of getting distracted quite easily. Nora, one of my students, is extremely fascinated with my hair… She takes every opportunity to run her fingers through it. Nora will soon turn 4, and will hopefully realize very soon that this is not done !!

Soon after starting a job in the big city, it was time to search for a ‘place of my own’. Together with Jose, who I met in the hostel, I checked out some apartments. Both of us felt love at first sight when entering our current home.
A beautiful apartment, incredible view, spacious living room and three bedrooms. We both took one, and planned on searching for another roommate to share.
This last idea neither cost any effort. Alizee came directly from somewhere in the neighbourhood of Bordeaux to accomplish our plan.
Live is easy, isn’t it?
Now, a bit more than 1,5 months later more and more it starts to look like a normal life. Sometimes I even feel like I am really living here.

The last week of September I went around for a week of pointless traveling. Accompanied by my Mexican roommate I went visiting villages, trying to hitch hike, sleeping in ‘not sleeper-trains’ and taking eccentric pictures on markets. An indisputable cultural adventure !!
Next week I’ve got a small trip to Hong Kong planned. Just to check out another one of those huge cities. We shall see…

For now…

Best regards from Shanghai,

• 30 Oktober 2008 - 15:21

Kim:

he doe,

kom je eigenlijk ooit nog terug???? of blijf je daar?? anders is het misschien toch maar goed dat ik niet mee gegaan ben :)anders woonde ik daar..

gr

uit beek

• 31 Oktober 2008 - 09:13

Brk:

Mooi sfeerverslag. Beloof me dat je elke dag vuurwerk afsteekt

• 31 Oktober 2008 - 10:32

Marthine:

hoe bevalt het lesgeven? Over een week moet ik oom stage gaan lopen op een school. Dus dat wordt ook spannend.

Succes en groetjes,

Marthine

• 08 November 2008 - 16:39

Edwin:

Ey Roeland!
    mooi verhaaltje weer! Kon ik maar een paar maanden bij je zijn! ;-)

Succes weer met je kindjes!
    groetjes Edwin

• 13 December 2008 - 16:02

JoJo:

Hey, remember me?

It's been such a pleasure talking to you the other day.

Your blog is amazingly great! Hope you'll enjoy every minute in SH.

• 15 Oktober 2010 - 04:25

Thu (Vietnam):